Połączenia

Irouléguy Rosé   
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Klopsiki rybne panierowane w bułce tartej (Croquettes De Poisson) 
Klopsiki z tuńczyka panierowane w bułce tartej (Croquettes De Thon) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka Parmeńska (Jambon De Parme) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Morszczuk z pomidorami (Merlu À La Tomate) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Indyk w potrawce z pomidorów i białego wina (Osso Bucco De Dinde) 
Ryby z rusztu (Poissons Grillés) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Auvergnate) 
Mięso gotowane z warzywami po burgundzku (Potée Bourguignonne) 
Mięso peklowane gotowane z warzywami (Potée Champenoise) 
Mięso gotowane z warzywami po lotaryńsku (Potée Lorraine) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak z cytryną (Poulet Au Citron) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Zupa rybna (Soupe De Poissons) 
Sałatka z kaszy kuskus z cebulą, pomidorami i ziołami (Taboulé) 
Tarta z malinami (Tarte Aux Framboises) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Zapiekanka z dorsza z oliwą z oliwek (Tian De Morue À L’Huile D’Olive) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.