Połączenia

Cahors Rouge   
Mięso z młodego jagnięcia pieczone z cząbrem (Agneau De Lait Rôti À La Sarriette) 
Cienkie filety z kaczki (Aiguillettes De Canard) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Bekas z truflami (Bécasse À La Truffe) 
Kawałki cykorii w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets D'Endives) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Wołowina z sosem z trufli (Bœuf Sauce Aux Truffes) 
Jajecznica z truflami (Brouillade D’Oeufs Aux Truffes) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki faszerowane (Cailles Farcies) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Kaczka z pomarańczami i przyprawami korzennymi (Canard À L’Orange Et Aux Épices) 
Kaczka z porami (Canard Aux Poireaux) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Potrawka z mięsa i fasoli (Cassoulet) 
Borowiki (Cèpes) 
Wędliny (Charcuteries) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina po niemiecku (Chevreuil À L’Allemande) 
Sarnina w sosie lub pieczona (Chevreuil En Sauce Ou Rôti) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z sarniny (Civet De Chevreuil) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Baranina z przyprawą Colombo (Colombo De Mouton) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z borowikami (Confit De Canard Aux Cèpes) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z kurkami (Confit De Canard Aux Girolles) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu z soczewicą (Confit De Canard Aux Lentilles) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid) 
Wieprzowina gotowana w tłuszczu (Confit De Porc) 
Kurczak gotowany w tłuszczu (Confit De Poulet) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane ze smażonymi ziemniakami (Confit d’Oie À La Sarladaise) 
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką ze szpikiem (Côte De Boeuf À La Moelle) 
Kotlet wołowy z kostką z borowikami (Côte De Boeuf Aux Cèpes) 
Kotlet wołowy z kostką z grzybami (Côte De Boeuf Forestière) 
Kotlet wołowy z kostką smażony (Côte De Boeuf Poêlée) 
Kotlet wołowy z kostką pieczony (Côte De Boeuf Rôtie) 
Kotlety z zająca z kostką z grzybami (Côtelettes De Lièvre Aux Champignons) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Gęsie szyjki faszerowane (Cous D’Oie Farcis) 
Kasza kuskus z baraniną (Couscous Au Mouton) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Dzwonka z łososia z rusztu (Darnes De Saumon Grillées) 
Mięso duszone (Daube) 
Wołowina duszona (Daube De Bœuf) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Indyk pieczony (Dinde Rôtie) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Marchand De Vin) 
Antrykot smażony (Entrecôte Poêlée) 
Łopatka jagnięca faszerowana (Épaule D’Agneau Farcie) 
Eskalopek z tłustej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras Aux Raisins) 
Eskalopek z tłustej kaczej wątróbki z winogronami (Escalope De Foie Gras De Canard Aux Raisins) 
Eskalopki ze świeżej tłustej wątróbki bez przypraw (Escalopes De Foie Gras Frais Au Naturel) 
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf) 
Polędwica wołowa w cieście drożdżowym (Filet De Boeuf En Brioche) 
Polędwica wołowa w cieście francuskim (Filet De Boeuf En Croûte) 
Filety z sandacza w czerwonym winie (Filets De Sandre Au Vin Rouge) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Tłusta wątróbka smażona (Foie Gras Poêlé) 
Tłusta wątróbka naszpikowana truflami (Foie Gras Truffé) 
Ser z zieloną lub niebieską pleśnią (Fromage A Pâte Persillée) 
Ser Bleu – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Bleu D’Auvergne – ser pleśniowy z krowiego mleka (Fromage Bleu D’Auvergne - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cabécou –ser z koziego mleka (Fromage Cabécou - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Świeży ser Carré - ser z krowiego mleka (Fromage Carré Frais - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque) 
Ser Fourme D’Ambert – ser z krowiego mleka (Fromage Fourme D’Ambert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Rocamadour – ser z koziego mleka (Fromage Rocamadour - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Roquefort – ser z owczego mleka (Fromage Roquefort - Fromage Au Lait De Brebis) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Potrawka z królika z dodatkiem białego wina (Gibelotte De Lapin) 
Dziczyzna (Gibier) 
Udziec jagnięcy pieczony w piekarniku z żółtostrąkową fasolą szparagową (Gigot D’Agneau Au Four Aux Flageolets) 
Udziec jagnięcy marynowany w czerwonym winie (Gigot D’Agneau Mariné En Chevreuil) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Zapiekanka z grzybów (Gratin De Champignons) 
Frykanda cielęce z grzybami (Grenadins De Veau Aux Champignons) 
Szaszłyki z drozdów (Grives En Brochette) 
Potrawka z baraniny (Halicot Haricot De Mouton) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Ozór wołowy z sosem maderowym (Langue De Boeuf Sauce Au Madère) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Zając faszerowany gotowany w specjalnym żelaznym garnku (Lièvre Farci En Cocotte) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Pierś kaczki z miodem i przyprawami korzennymi (Magret De Canard Au Miel Et Aux Épices) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Jajka na miękko z truflami (Œufs À La Coque À La Truffe) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés À La Truffe) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi faszerowane z kasztanami jadalnymi (Oies Farcies Aux Châtaignes) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Omlet z borowikami (Omelette Aux Cèpes) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Kawałki jagnięciny w papilotach (Papillotes D’Agneau) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet z zająca (Pâté De Lièvre) 
Perliczka pieczona (Pintade Rôtie) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Wołowina gotowana z warzywami (Pot Au Feu) 
Kura gotowana faszerowana z warzywami (Poule Au Pot Farcie) 
Kurczak po baskijsku (Poulet À La Basquaise) 
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre) 
Kurczak w sosie (Poulet En Sauce) 
Potrawka z jagnięciny z ziemniakami, rzepą i marchewką (Ragoût D’Agneau Navarin) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Potrawka z baraniny z sosem na bazie śmietany, krewetek i grzybów (Ragoût De Mouton Bonne Femme) 
Grasica cielęca z borowikami (Ris De Veau Aux Cèpes) 
Nerki cielęce z sosem maderowym (Rognons De Veau Sauce Madère) 
Kiełbaski z jelit wieprzowych z serem Roquefort na ciepło (Rondins D’Andouillette Au Roquefort) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Rostbef na zimno (Rosbif Froid) 
Pieczeń wołowa z borowikami (Rôti De Boeuf Aux Cèpes) 
Pieczeń wołowa z grzybami (Rôti De Boeuf Aux Champignons) 
Pieczeń wieprzowa (Rôti De Porc) 
Pieczeń cielęca z borowikami (Rôti De Veau Aux Cèpes) 
Sałatka z żołądków (Salade De Gésiers) 
Sałatka z żołądków gotowanych w tłuszczu (Salade De Gésiers Confits) 
Sałatka z kaczej lub gęsiej piersi wędzonej (Salade De Magret Fumé) 
Sałatka z żołądkami, kaczą piersią i foie gras (Salade Landaise) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Teryna z sarniny (Terrine De Chevreuil) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryny (Terrines) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Trufle (Truffes) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Białe mięsa na zimno (Viandes Blanches Froides) 
Czerwone mięsa (Viandes Rouges) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.