Połączenia

Margaux Rouge   
Kaczka (Canard) 
Mała kaczka pieczona z borowikami z czosnkiem (Canette Rôtie Aux Cèpes Aillés) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Gruby kotlet z polędwicy wołowej z sosem bearneńskim - Châteaubriant À La Sauce Béarnaise (Châteaubriant À La Sauce Béarnaise) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z kaczki z borowikami (Civet De Canard Aux Cèpes) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu (Côte De Boeuf Grillée) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu z sosem bearneńskim/Béarnaise (Côte De Boeuf Grillée Sauce Béarnaise) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu z ziołami (Côtes D’Agneau Grillées Aux Herbes) 
Kotlety cielęce z kostką z kurkami (Côtes De Veau Aux Girolles) 
Antrykot z grzybami (Entrecôte Forestière) 
Antrykot z rusztu z pędami winorośli (Entrecôte Grillée Aux Sarments) 
Antrykot z sosem z czerwonego wina (Entrecôte Maître De Chai) 
Łopatka jagnięca (Épaule D’Agneau) 
Bażant gotowany z dodatkiem koniaku a następnie pieczony w piekarniu z tłustą wątróbką (Faisan Souvaroff) 
Polędwica wołowa (Filet De Bœuf) 
Polędwica wołowa ze smardzami (Filet De Boeuf Aux Morilles) 
Polędwica wołowa z truflami (Filet De Boeuf Aux Truffes) 
Polędwica wołowa w cieście francuskim (Filet De Boeuf En Croûte) 
Polędwica wołowa pieczona (Filet De Boeuf Rôti) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ciasto z wątróbek drobiowych (Gâteau De Foies De Volaille) 
Udziec jagnięcy (Gigot D’Agneau) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Głowa dzika (Hure De Sanglier) 
Szynka z sosem maderowym (Jambon Sauce Madère) 
Pierś kaczki (Magret De Canard) 
Pierś kaczki z figami (Magret De Canard Aux Figues) 
Gruby medalion z sarniny z sosem truflowym (Noisette De Chevreuil Sauce Aux Truffes) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Gruby stek wołowy z borowikami (Pavé De Boeuf Aux Cèpes) 
Młoda kuropatwa z kapustą (Perdreau Aux Choux) 
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou) 
Perliczka z papryką mieloną (Pintade Au Paprika) 
Perliczka z borówkami (Pintade Aux Airelles) 
Pularda z truflami i tłustą wątróbką (Poularde À La Souvarov) 
Pularda ze smardzami (Poularde Aux Morilles) 
Pularda naszpikowana truflami (Poularde Truffée) 
Kurczak z bielakami (Poulet Aux Mousserons) 
Comber z zająca (Râble De Lièvre) 
Grasica cielęca ze smardzami (Ris De Veau Aux Morilles) 
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Rostbef pieczony w piekarniku (Rosbif Au Four) 
Pieczeń cielęca (Rôti D’Agneau) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Dzik z rożna (Sanglier À La Broche) 
Tarta z malinami (Tarte Aux Framboises) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Rodzaj tarty z nadzieniem mięsnym z przyprawami aromatycznymi (Tourte De Viandes Aux Aromates) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.