Połączenia

Gaillac Blanc   
Czarniak – ryba (Colin) 
Kogut ze smardzami (Coq Aux Morilles) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Dorada z cytryną kandyzowaną (Dorade - Daurade Au Citron Confit) 
Grzbiet łososia z darami ziemi i morza (Dos De Saumon Terre Mer) 
Raki (Écrevisses) 
Raki w bulionie z dodatkiem soku z cytryny (Écrevisses A La Nage Citronnée) 
Ciasteczka francuskie z wędzonym łososiem (Feuilletés De Saumon Fumé) 
Ser z surowego, niepasteryzowanego mleka (Fromage A Pâte Crue) 
Ser gotowany (Fromage A Pâte Cuite) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cabécou –ser z koziego mleka (Fromage Cabécou - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Mimolette - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Port-Salut – ser z krowiego mleka (Fromage Port-Salut - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Paulin - ser z krowiego mleka (Fromage Saint Paulin - Fromage Au Lait De Vache) 
Ostrygi zapiekane (Huîtres Gratinées) 
Langustynki smażone z kurkami (Langoustines Poêlées Aux Girolles) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Małże ze śmietaną (Moules À La Crème) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Przednia część klatki piersiowej cielęcej faszerowana (Poitrine De Veau Farcie) 
Kurczak (Poulet) 
Rodzaj topionego sera (Raclette) 
Raja – ryba (Raie) 
Sałatka ze szparagów z krewetkami (Salade D’Asperges Aux Crevettes) 
Łosoś świeży (Saumon Frais) 
Sole z makaronem tagliatelle i pistacjami (Soles Aux Tagliatelles Et Aux Pistaches) 
Teryna rybna (Terrine De Poissons) 
Tuńczyk po baskijsku (Thon À La Basquaise) 
Tuńczyk po prowansalsku (Thon À La Provençale) 
Tuńczyk smażony z cebulą i pomidorami (Thon Sauté Aux Oignons Et Tomates) 
Pstrąg wędzony (Truite Fumée) 
Pstrąg o mięsie w kolorze łososiowym (Truite Saumonée) 
Białe mięsa na zimno (Viandes Blanches Froides) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.