Połączenia

Chambolle Musigny Rouge   
Jagnięcina z rusztu i smażone borowiki (Agneau Grillé Et Cèpes Sautés) 
Bekas z borowikami (Bécasse Aux Cèpes) 
Bekasy (Bécasses) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Przepiórki faszerowane z tłustą wątróbką (Cailles Farcies Lucullus) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka duszona (Canard Braisé) 
Kaczka krzyżówka (Canard Colvert) 
Schab jagnięcy z kością z kurkami (Carré D’Agneau Aux Girolles) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Schab barani z kością (Carré De Mouton) 
Potrawka z drobiu w galarecie (Chaud - Froid De Volaille) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Głuszec z winogronami (Coq De Bruyère Aux Raisins) 
Głuszec duszony z winogronami (Coq De Bruyère Braisé Aux Raisins) 
Głuszec gotowany w specjalnym żelaznym garnku z winogronami (Coq De Bruyère En Cocotte Aux Raisins) 
Głuszec pieczony (Coq De Bruyère Rôti) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Bażant z winogronami (Faisan Aux Raisins) 
Bażant faszerowany (Faisan Farci) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica jagnięca w cieście francuskim (Filet D’Agneau En Croûte) 
Polędwiczka ze śliwkami damascenkami (Filet Mignon Aux Quetsches) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Potrawka z wątróbek drobiowych (Fricassée De Foies De Volailles) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Zając w ostrym sosie (Lièvre En Saupiquet) 
Zając pieczony (Lièvre Rôti) 
Piersi kaczki z borowikami (Magrets De Canard Aux Cèpes) 
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés Aux Truffes) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Omlet z truflami (Omelette Aux Truffes) 
Młoda kuropatwa naszpikowana truflami (Perdreau Truffé) 
Kuropatwa z soczewicą (Perdrix Aux Lentilles) 
Gołąb (Pigeon) 
Gołąb z przyprawami korzennymi (Pigeon Aux Épices) 
Gołąb pieczony i purée z dodatkiem trufli (Pigeon Rôti Et Purée Truffée) 
Młody gołąb z kurkami (Pigeonneau Aux Girolles) 
Młody gołąb pieczony z kurkami (Pigeonneau Rôti Aux Girolles) 
Przednia część klatki piersiowej baraniej z rusztu (Poitrine De Mouton Grillée) 
Pularda z truflami i tłustą wątróbką (Poularde À La Souvarov) 
Pularda pieczona (Poularde Rôtie) 
Bażancica pieczona (Poule Faisane Rôtie) 
Kurczak po diabelsku z musztardą (Poulet À La Diable À La Moutarde) 
Kurczak z boczniakami (Poulet Aux Pleurotes) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Comber z królika (Râble De Lapin) 
Comber z zająca ze śmietaną (Râble De Lièvre À La Crème) 
Comber z zająca po królewsku (Râble De Lièvre À La Royale) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Pieczeń cielęca z kurkami (Rôti De Veau Aux Girolles) 
Pieczeń cielęca w cieście francuskim (Rôti De Veau En Croûte) 
Bażant pieczony z sosem z wina (Salmis De Faisan) 
Jagnięcina smażona (Sauté D’Agneau) 
Teryna z zająca (Terrine De Lièvre) 
Białe mięsa pieczone (Viandes Blanches Rôties) 
Drób (Volaille) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.